Den válečných veteránů 2016 /Veteranentag 2016

Tak jako každý rok i letos konal se dne 11.11.2016 v 11,00 hodin pietní akt u příležitosti Dne válečných veteránů,  a  to tentokráte opět na píseckém vojenském hřbitově. Vojenskohistorický spolek Písek zde zastupoval jeho předseda, který položil ku pomníku padlým  c. a k. pěšího pluku č.11 spolkový věnec. U pomníků padlým  LIR 28 a u pomníku všem z Písecka  padlým vojínům (tzv. Panského kříž) byly na pamět zemřelých vojáků zapáleny velké svíce.

Již 9.11. byla na bývalém Svatotrojickém hřbitově v Písku  u této příležitosti  položena u pomníku nad šachtou s ostatky zde pohřbených vojáků z 1.sv.války kytice se stuhami v "říšských i zemských" barvách.


Am Veteranentag 11.11.2016 wurde auf dem Heldenfriedhof im Pisek eine Andenkenfeier der gefallenen Soldaten gefeiert. Der Militärhistoricher Verein Pisek war durch den Obmann vertreten, der den Vereinkranz zum Denkmal der gefallenen des k.u.k. IR11 gelegt hat. 

Am 9.11. 2016 wurde auch der Strauss mit den Reichs- und Landfarbenbändern  zu den Grabmal der im Grossen Krieg im Pisek gestorbenen Soldaten auf dem ehem. Hl.Dreifältigkeitsfriedhof gelegt.

PhDr.Martin Zeman